divendres, 1 de març de 2013

Les competències professionalsLes competències professionals dels docents és van adquirint a través de l’acció directa, és a dir, mitjançant la pràctica educativa. En el meu cas la meva pràctica no ha estat molt extensa però amb aquesta i la teoria rebuda durant el que duc de  carrera, ja puc comentar quines d’elles considero que tinc i que segur em falten encara millorar, poc a poc a partir amb la futura pràctica educativa en els centres per ser una bona mestra.
Dit això, consider que molts dels meus coneixements són teòrics per això, crec que unes de les meves competències adquirida és l’autonomia en l’aprenentatge gràcies, a l’elaboració de projectes, observacions, anàlisis, unitats didàctiques, etc  realitzats en les diverses assignatures cursades. Aquest fet, implica la capacitat de recerca de fonamentació teòrica, metodologies o estratègies per realitzar unes propostes educatives adequades.
Referent a organitzar i animar situacions d’aprenentatge, em consider creativa alhora d’elaborar activitats pels infants, intentant que siguin activitats que els motivin, per tant és clau, conèixer els interessos i motivacions dels alumnes per elaborar activitats significatives. Intent reballar els objectius de manera lúdica i atractiva, on puguin manipular, observar, experimentar, comprovar, investigar en fi, on ells siguin els propis protagonistes dels seus aprenentatges.
Una altre de les competències que hem treballat força durant la carrera i que he adquirit, és treballar en equip. M’agrada treballar de manera conjunta, ajuda a conèixer i veure diferents punts de vista, a saber escoltar i respectar,a aprendre dels companys i compartir coneixements, dubtes, curiositats,etc. És una competència molt important per la nostra futura tasca, ja que els mestres han de treballar en equip en tot moment per una bona intervenció educativa tant, amb l’equip docent com no docent, famílies, equip de suport, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada